Το Ελληνικό Πρωινό
Πέμπτη, 14 Ιούλιος 2011 11:07

Με βάση τα νέα  δεδομένα της παγκοσμιοποίησης του τουρισμού, είναι προφανές ότι κάθε τόπος για να επιβιώσει τουριστικά, θα πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου να διαφοροποιηθεί και να προβάλλει τη δική του μοναδική ταυτότητα. Μια ταυτότητα που οφείλει να εστιασθεί σ’ αυτό που θα αναδεικνύει την ιδιαίτερη φυσιογνωμία του συγκεκριμένου τόπου.

H τοπική γαστρονομία  κάθε τόπου, δεν αποτελεί μόνον μια έκφραση γευστικής ταυτότητας, μια παράμετρο της πολιτιστικής κληρονομιάς, μιά ευκαιρία ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα με προϊόντα υψηλής ποιότητας, αλλά θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σαφέστατο συγκριτικό πλεονέκτημα και μια σημαντική πηγή πόρων για τον τουρισμό και για την τοπική  οικονομία του γενικώτερα.

Μην μας διαφεύγει ότι η γαστρονομία, ακόμη και αν δεν είναι το πρώτο κριτήριο επιλογής των επισκεπτών της χώρας μας, είναι όμως από  τα πρώτα κριτήρια αξιολόγησης όταν φεύγουν. Δεν υπάρχει ένας επισκέπτης, ο οποίος θα έρθει στην Ελλάδα, που δεν θα φάει και δε θα πιεί. Είτε έρθει ο ξένος επισκέπτης  μισή μέρα, είτε έρθει για δέκα μέρες, εννοείται, θα έχει μία γαστρονομική εμπειρία.Ο στόχος μας θα πρέπει να είναι αυτή η εμπειρία να γίνει γι’ αυτόν όσο το δυνατόν πιο εντυπωσιακή.

- ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ

- ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΥΚΛΑΔΕΣ

- ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ - ΚΡΗΤΗ